CE este MEDITAȚIA ....
E o zi luminoasă ... în confortul căminului nostru putem găsi un colț liniștit, aerat, relaxant ... auzim sunetele naturii care ne înconjoară ...
avem flori și lumânări în culori frumoase în jur ...
ne propunem să medităm și să ne încărcăm energetic ...
Relaxare .... totală ....
Anumite probleme generale :
Meditația se referă la o varietate întreagă de practici mentale menite să promoveze relaxarea, construirea unei forțe interioare vitale superioare și dezvoltarea compasiunii, iubirii, răbdării, generozității și iertării.
Meditația poate combate cu succes efectele nocive ale stresului cotidian, inducând o stare de pace interioară.
Oricine poate să practice meditația, o metodă simplă și gratuită de restabilire a echilibrului intrinsec.
Avantajele acestei tehnici de relaxare sunt acelea că, nu sunt necesare echipamente speciale și că poate fi pusă în practică oriunde, inclusiv în timpul unei plimbări în parc.
Beneficiile meditației
Meditația este o practică veche de mii de ani, gândită inițial ca o cale de a înțelege forțele vitale mistice și sacre. În zilele noastre, meditația nu este atât de mult asociată cu paranormalul, fiind utilizată mai degrabă pentru relaxare și diminuare a efectelor stresului vieții moderne.
Mai mult decât atât, meditația este considerată un tip de medicină complementară care angrenează trupul și mintea. În timpul acestei practici de liniștire, atenția este concentrată într-o singură direcție, astfel încât să se elimine de la nivel mental gândurile haotice și copleșitoare, responsabile cu starea de tensiune generală și cu anxietatea. Procesul duce la o bunăstare superioara fiziologică și emoțională.
Principalul beneficiu al meditației este acela că vă oferă o stare de calm, pace și echilibru, esențială pentru o sănătate de fier. Efectele benefice ale meditației nu se sfârșesc la încheierea sesiunii de relaxare, ci continuă să exercite un impact pozitiv asupra trupului și creierului multă vreme după aceea. Unii practicieni susțin că meditația poate chiar să amelioreze starea celor care suferă de anumite afecțiuni.
La nivelul bunăstării emoționale, meditația aduce următoarele beneficii :
- dobândirea unei noi perspective asupra situațiilor stresante;
- dezvoltarea unor aptitudini personale de combatere a stresului;
- creșterea conștiinței de sine;
- concentrarea pe timpul prezent;
- reducerea sentimentelor negative;
Meditația poate fi un adjuvant eficient în tratarea anumitor condiții medicale, mai ales dacă ele sunt de regulă agravate de stres. Printre acestea se numără :
- alergiile;
- tulburările de anxietate;
- astmul;
- mâncatul emoțional;
- cancerul;
- depresia;
- oboseala cronică
- afecțiunile cardiace;
- hipertensiune arterială;
- durerile cronice;
- tulburările de somn;
- abuzul de substanțe;
- tulburările de anxietate;
- astmul;
- mâncatul emoțional;
- cancerul;
- depresia;
- oboseala cronică
- afecțiunile cardiace;
- hipertensiune arterială;
- durerile cronice;
- tulburările de somn;
- abuzul de substanțe;
În timp ce un număr important de cercetări științifice atestă contribuția meditației la ameliorarea bolilor de mai sus, mulți medici cred că nu se pot trage concluzii despre posibilele efecte ale acestei practici în profilaxia propriu-zisă a afecțiunilor medicale.
Discutați cu medicul despre siguranța folosirii meditației în controlul bolii de care suferiți. În unele cazuri, meditația poate agrava simptomele unor anumite tulburări psihice. Mai mult decât atât, meditația nu poate înlocui medicamentația tradițională.
" Meditation is powerful" - "Meditația este puternică"
Mesaj extraterestru !
Tehnici de meditație
Nu există un singur mod corect de a medita, practicienii oferind instruire asupra unui număr mare de tehnici de meditație transmise din generație în generație. Important este să cunoașteți instrumentul acestei practici de echilibrare interioară, mai exact relaxarea conștientă a trupului și concentrarea gândurilor asupra unei singure direcții, pe o anumită perioada de timp.
Acest exercițiu va distrage atenția de la problemele care vă cauzează efectele secundare ale stresului. Organismul primește, astfel, un răgaz de a relaxa și regenera, prin reducerea nivelului hormonilor de stres.
Iată ce puteți face, concret, în timpul unei sesiuni eficiente de meditație :
Iată ce puteți face, concret, în timpul unei sesiuni eficiente de meditație :
1. Așezați-vă confortabil într-o încăpere liniștită sau un loc special, mai retras, relaxant.
2. Închideți ochii.
2. Închideți ochii.
3. Începeți prin relaxarea mușchilor picioarelor, continuând cu întreaga musculatură a corpului, până în creștetul capului (tehnica poartă numele de relaxare progresivă musculară).
3. Concentrați-vă pe respirație.
4. Inspirați adânc și eliberați-vă mintea de gânduri. Numărați de câte ori respirați, pronunțând numărul de fiecare dată când expirați (în acest mod, vă ocupați mintea cu o informație și evitați ca atenția să vă fie distrasă).
5. Continuați să faceți acest lucru 10-20 de minute.
3. Concentrați-vă pe respirație.
4. Inspirați adânc și eliberați-vă mintea de gânduri. Numărați de câte ori respirați, pronunțând numărul de fiecare dată când expirați (în acest mod, vă ocupați mintea cu o informație și evitați ca atenția să vă fie distrasă).
5. Continuați să faceți acest lucru 10-20 de minute.
Ascultați muzica unei frumoase meditații care aduce schimbări pozitive, manifestarea Iubirii adevărate și apropierea Flăcării noastre Gemene !
https://www.youtube.com/watch?v=B2nxh3zFMAM
https://www.youtube.com/watch?v=B2nxh3zFMAM
sau ascultați muzica meditației pentru schimbări pozitive și ridicarea vibrației voastre :
https://www.youtube.com/watch?v=6tRw9BksZoI&t=2s
https://www.youtube.com/watch?v=6tRw9BksZoI&t=2s
Este foarte important să vă canalizați întreaga atenție pe respirație. Alte tehnici de obținere a rezultatelor meditației sunt :
- Concentrarea pe un anumit obiect. Focalizați vizual un obiect și încercați să îl analizați în cel mai mic detaliu. Examinați forma acestuia, diferențele de culoare, textura, temperatura și eventualele mișcări ale obiectului. Puteți utiliza flori, flacăra lumânărilor, imprimeurile complexe etc.
- Concentrarea pe un sunet. Unele persoane care practică meditația obișnuiesc să se concentreze pe sunetele pe care le produc. Exemplul clasic este emiterea sunetului Om, care în sanscrită semnifică perfecțiune.
- Utilizarea imaginației. Această tehnică de meditație este revigorantă și pozitivă, un mod foarte plăcut de relaxare și eliberare de gândurile negative. Tot ce trebuie să faceți este să creați o imagine mentală constituită pe baza unui peisaj preferat din natură, a unui chip drag, a unui loc care inspiră amintiri plăcute etc.
- Ascultarea unor scenarii de meditație. Puteți accesa online sau puteți achiziționa din librării înregistrări audio create special pentru meditație, care vă inspiră în a vă antrena mintea într-o direcție pozitivă.
- Autoanaliza corporală. Concentrați-vă atenția asupra anumitor regiuni ale corpului dumneavoastră. Conștientizați diversele senzații fiziologice, fie că este vorba despre durere, tensiune, căldură sau detensionare.
- Rugăciunea. Rostirea unei rugăciuni este una dintre cele mai cunoscute tehnici de meditație. Rugăciunile scrise și rostite se regăsesc în aproape toate tradițiile spirituale având, înainte de toate, efecte terapeutice.
Indiferent de tehnica de meditație aleasă, este important să vă mențineți atenția concentrată la parametri maximi. Dacă stimulii externi sau gândurile străine încep să vă ocupe mintea, opriți-le imediat fluxul și reveniți la direcția la care v-ați propus inițial să vă concentrați.
(P.S. Aceste idei despre meditație sunt foarte generale, care trebuiau introduse poate la începutul blogului meu. Prin meditațiile pe care deja le-am prezentat, aveți experiența și înțelegerea pentru a vă putea relaxa mintea și corpul, pentru a vă urmări conștient respirația. Tot odată puteți să urmăriți corect pașii și fazele unei meditații și să faceți vizualizările care se cer a fi făcute în cadrul meditației, în cel mai bun mod ! unele meditații nu sunt ușoare, trebuie puțină experiență, dar pe parcurs veți vedea, cu fiecare meditație la care participați, vă micșorați timpul în care intrați în faza de relaxare, veți simți efectiv mai pronunțat energiile meditației, și în timpul acesteia, veți prelua din ele tot mai mult, vă veți simți mai puternici, mai echilibrați, mai stăpâni pe voi și mai liniștiți. Acolo unde este echilibru, există mai multă sănătate și fericire ! veți străluci pur și simplu !! fericirea va radia în jurul vostru, veți împărtăși cu ceilalți sentimente și experiențe minunate ! și până la urmă, vom medita tot mai mulți !!! )
(Sursa : http://www.sfatulmedicului.ro/Terapii-complementare/tot-ce-trebuie-sa-stiti-despre-meditatie_12555 )
Comments
Post a Comment